Ballet

Dance & Balletstudio Chantal geeft balletles op verschillende niveau’s. We starten vanaf 3 jaar, op speelse wijze leren de allerkleinste  de basis van het klassieke ballet. Vanaf 5 jaar  worden de lessen al meer gericht op de klassieke techniek. Als de techniek voldoende is gaan we vanaf  11 jaar op softpoints, en de volgende stap is naar de mooie spits.

Peuter- en kleuterballet

Peuterballet is er voor kinderen vanaf 3 jaar. Spelenderwijs raken de peuters vertrouwd met de beginselen van klassiek ballet. Ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding zijn de essentiële kenmerken uit de peuterlessen waarbij plezier voorop staat. Drie kwartier klinken de vrolijke Disney-melodieën door de balletzaal. Ouders kunnen hun kroost volgen vanuit de kleedkamer. Ook dansen de kleintjes mee aan de voorstellingen wat goed is voor hun zelfvertrouwen.

Klassiek ballet

Vanaf 6 jaar wordt het wat serieuzer; de lessen duren nu 60 minuten. Creatief dansen, lenigheid en spierversterkende oefeningen komen hier nog meer aan de pas. In dit uur wordt veel aandacht besteed aan de houding van het kind; de rug, de voeten, het bekken en de knieën. Ze leren hier de basis van het klassieke ballet. Klassiek ballet is voor alle leeftijden en is goed voor het zelfvertrouwen.

Spitsen

Kinderen vanaf 11 jaar met een goede klassieke basis gaan eerst een jaar (tot 2 jaar) op softpoints, om daarna  op spitzenles te kunnen. De voeten van het kind moeten sterk ontwikkeld zijn én de leerlingen moeten meer dan een uurtje per week aan hun danstechniek werken. De lesstof wordt voor de leeftijdsgroepen beneden de 15 jaar gegeven in het laatste kwartier van de klassieke-les.

Klassiek volwassenen

Creatief dansen, lenigheid en spierversterkende oefeningen komen hier aan de orde. In dit uur wordt veel aandacht besteed aan de houding; de rug, de voeten, het bekken en de knieën. Je leert hier de basis van het klassieke ballet. Klassiek ballet is voor alle leeftijden en is goed voor het zelfvertrouwen.